Boraink

A TÖRÖK PINCÉSZET BORAI

2017’  Tokaji Furmint / Holdvölgy száraz

Dűlőválogatás a mádi Holdvölgy-dűlőből Szép aranysárga szín. Illatban, s ízben is meglepő módon az ananászos zamatok a meghatározók. Ez minden bizonnyal a termőhely egyediségét bizonyítja, hisz ezek a jegyek évről-évre visszaköszönnek. Harmonikus íz világ, gördülő savakkal mely hosszú lecsengést biztosít.

Alkohol: 12,4 % vol
Sav: 5,4 g/l
Cukor: 0,7 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter

 

2017’ Tokaji Sárga muskotály /száraz

Halvány aranysárga szín. Illatában a muskotályos jegyek határozottak, de nem erőteljesek. Ez a diszkréció egy száraz bor esetében kifejezetten elegáns.  Szép savak gazdag íz világ melyben az akácvirág a bodzával keveredik.

Alkohol: 11,3 % vol
Sav: 5,8 g/l
Cukor: 7,7 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter

 

2017’ Tokaji Hárslevelű / száraz

Aranysárga szín. Illatában diszkréten megbúvó barackos jegyek. Élénk savak, kerek megjelenéssel. Ízében újból találkozunk a friss barackos zamatokkal.

Alkohol: 11,9 % vol
Sav: 5,6 g/l
Cukor: 3,2 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter


2017’ Tokaji Furmint /Középhegy száraz

Dűlőválogatás! A Mád határában található nyugati fekvésű Középhegy dűlő. Élénken csillogó világos aránysága szín. Illatában friss egrest idéző jegyek. Ízében a frissítően ható savak szép szerkezetet biztosítanak. Mindezt a dominánsan megjelenő ásványi tartalom egészíti ki. Hosszú íz, szép lecsengéssel.

Alkohol: 12,54 % vol
Sav: 6,1 g/l
Cukor: 1,1 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter

 

2016’ Tokaji Zéta / édes

Világos aranysárga szín. Illatában tropikáliasan gyümölcsös kosár a narancs, a banán, a papaya sejtelmesen bódító illatával. Ízében a fent említett gyümölcsök megdöbbentő tisztasággal jelennek meg újra. Nagyon kellemes a cukor és sav arány. Hosszú lecsengésű bor, melyben az émelyítő jelleg fel sem merül.

Alkohol: 12,0 % vol
Sav: 6,5 g/l
Cukor: 77,0 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter


2015’ Tokaji Est idő / édes cuvé

A Zéta és a Sárga muskotály találkozásából született bor. Közepes mélységű aranysárga szín. Illatában a bodza frissítő illatát fedezhetjük fel. Öregedésnek, fáradtságnak nyomát sem találjuk. Komoly cukortartalmát a szép és arányos savak teszik szerethetővé. Telt, krémes lecsengésével könnyen válik az egyik kedvencünké.

Alkohol: 11,2% vol
Sav: 7,90 g/l
Cukor: 105 g/l
Űrtartalom: 0,75 liter

 

2014’ Tokaji Kövérszőlő / édes

Régi magyar szőlőfajta. Szeptemberi érésű, jól aszúsodó gyümölcs. Világos aranysárga szín. Illatában enyhe vajasság, pici bodzával fűszerezve. Ezt a szinte félénk bemutatkozást hangsúlyos krémesen lecsengő szőlővirág íz bombával kompenzálja. Komoly, élvezetes bor melyen keresztül megismerhetjük e fajta jegyeit.

Alkohol: 10,2 % vol
Sav: 6,4 g/l
Cukor: 164 g/l
Űrtartalom: 0,5 liter

Török Béla, Török Pincészet, Török Pincészet Mád, Török Pince, Török Pince Mád, borász, Tokaj-Hegyalja, Török Béla borász, Mádi kör, Mád, Mádi Hárslevelű, borkóstoló, borvacsora